“Nee! Online yogalessen? Dat ga ik dus echt nooit doen.” Ik hoor het mezelf nog schreeuwen toen corona ons in maart de yogastudio’s uitdreef. Dan maar even geen yoga. Maar nu… 3 maanden later… is de knop op. Thuisblijven doet gekke dingen met je. Yoga in een nieuw (online) jasje. Ik besloot gewoon ‘te doen’. Lees alles over de charme van online yogalessen (geven én volgen!).

Ik ben hypocriet
Om maar even te beginnen… De afgelopen weken realiseerde ik me hoe hypocriet het eigenlijk is dat juist ík geen video’s deed. Sinds mijn terugkomst uit India, land of the yogis (namaste), volg ik namelijk wél zelf elke dag online yogales. Om mijzelf scherp te houden en te leren van de beste, bekijk ik online de grote yogadocenten op aarde. Vet inspirerend! Elke dag weer leren, ontdekken en inspireren.

Maar mezélf vastleggen. Dat is natuurlijk wel wat anders. Ik reken mezelf namelijk niet tot de beste der aarde. Dus wat hebben mensen eraan… Wie wil mij nou op video zien? Want wie ben ik (je kent het wel). Om maar niet echt aan de bak te hoeven had mijn hoofd al duizenden redenen bedacht om het niet te doen. Lekker veilig. Kon er ook niks misgaan.

Kom op yogi’s!
Maar… jezelf blijven verstoppen is zonde. Zeker in deze tijd. Nu we allemaal massaal anti-ergonomisch thuiswerken achter de keukentafel en we bij vlagen onrustig worden van alle rust is yoga jezelf belangrijker dan ooit. Een moment écht voor jezelf!

Laat ik dan ook mijn steentje bijdragen. Op mijn manier, want alle steentjes helpen. En een nieuwe uitdaging aangaan, daar sta ik toch ook wel voor open. Ik besloot er van te leren en mogelijk falen toe te staan. Schouders eronder en gaan! Ik pakte mijn camera, nam mijn zelfvertrouwen mee en filmde mijn eerste lesjes in samenwerking met Yogapoint Arnhem . Hopla!

De voordelen van online yogalessen
Nu 4 lessen later zie ik de charme er van in. Yoga op video vraagt een andere manier van lesgeven. No-nonse, niet te veel geklets (Kitty hou je mond) en duidelijke instructies zijn key (leerde ik toen ik mezelf ook maar eens terug keek #awkward). Hoewel het geen waardige vervanging is voor volle groepen, begin ik er wel lol in te krijgen! Intussen worden de lessen goed bekeken en dat maakt het stiekem alleen maar leuker!

Online lessen volgen heeft zijn voor- en zijn nadelen. De motivatie om de hele les uit te zitten is soms net even lastiger, maar… je kunt wel precies de les kiezen die op dat moment bij jou past! Zin in een yin voor de nek in de ochtend? Kies er maar één uit. Liever zweten met Vinyasa, ook dat is mogelijk. En.. je hebt opeens keuze uit duizenden docenten. Waaronder sinds kort dus ook me, myself and I. Zie ik je online?

Geef een reactie