Hmmmm!! Lekkere zeg! Welke thee is dit! Hoe heb je dit gemaakt? Waar koop je dit?!?! Een selectie vragen die ik regelmatig na afloop van de yogalessen krijg. En nee, helaas, ik heb ik geen magische theezakjes die aan ieders wensen voldoen. Wat ik wel heb: een uitputtende yogaserie én het juiste moment. Deze combinatie maakt dat de thee na de yoga altijd lekkerder smaakt dan thuis.

Drinken met aandacht

Hoe vaak drink jij thee? Ik de he.le. dag. De meeste van ons, en dan vooral de vrouwen in dit verhaal, slurpen dagelijks flink wat glazen verwarmde blaadjes weg. Hoeveel precies? Dat is lastig om te zeggen. Onmogelijk om bij te houden, omdat we tijdens het drinken nog heel.veel andere dingen doen. We werken, *slok thee, we bellen, *slok thee, we appen, *slok thee en we koken, lezen, praten en rijden tussen alle andere slokjes door. Onze aandacht wordt verdeeld tussen de nieuwste game of thrones en de kop thee die we tussen de acties door zó verdiend hebben.

Maar als we deze thee dan zo verdiend hebben, waarom genieten we er dan niet meer van? Goed idee toch? Tuurlijk.. Maar zoiets is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Van de eerste tot de laatste slok genieten vind ik zelf ook super lastig. Ik ben het verleerd. En bovenal: ik heb er geen tijd meer voor. Of beter nog: ik máák er geen tijd meer voor in dit drukke en hectische bestaan.

Als je het verdiend smaakt het beter

Maar, aan het eind van de yogales sta ik het mijzelf wel toe om echt te genieten. Dan is er opeens alle tijd en ruimte om de thee niet tussen de bedrijven door naar achter te tikken. Dan mág ik opeens. Ik heb namelijk hard gewerkt, mijn hoofd is rustig en mijn lichaam vermoeid. En nog mooier: er is niks om mij heen dat mijn aandacht vraagt. Geen afwas die gedaan moet worden en geen lijstjes die nog afgevinkt moeten zijn. Het is mijn thee en ik. En men! Wat smaakt deze dan lekker!

Deze theorie probeer ik ook in het dagelijks leven toe te passen. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind het ontzettend lastig. Ondanks alle voornemens ren is ook nog steeds van afspraak naar verplichting. Daarom is mijn matje mijn heilige plek, mijn houvast aan het begin en eind van de dag om echt even stil te staan.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Nicole

    Super leuk. Ik drink ook veel thee. Hahaha. Kijk je nu toch even anders naar. Hahaha. Misschien moet ik dan maar wat moeite doen voor mijn the. Hahaha.

  2. Linda

    Haha ik heb zin om volgende week weer heerlijk te genieten van zo’n kopje thee!

Geef een reactie