• Berichtcategorie:Uncategorized

Je bent natuurlijk hier vanwege die fan-tas-tische naam: poweryoga. Dat klinkt toch mooi! De zin: “Ik ga even naar poweryoga”, maakt jou meteen interessant. Maar wat is het eigenlijk? Is het een yoga voor superhelden? Voor krachtpatsers? Of ook voor jouw buurvrouw van 40+? In deze blog doe ik uit de doeken wat ik onder poweryoga versta.

Power?

Het leukste aan de term is natuurlijk het woord ‘power’. Deze ‘power’ symboliseert het krachtige gedeelte van deze yogalessen. In tegenstelling tot de meeste yoga, ben je tijdens een lesje poweryoga voornamelijk in de actie. Kijk er dus niet gek van op als je even buiten adem bent, wanneer jouw hartslag de 150 aantikt of als je (een beetje) spierpijn hebt de volgende dag.

Ook niet vreemd: dat niet meteen alle houdingen lukken. Helaas pindakaas. Hoewel deze les écht voor iedereen is (ja dus ook die buurvrouw), vraagt poweryoga om een vorm van bewegen die nog maar weinig mensen gewend zijn. Je hebt namelijk júist die kleine spiertjes nodig om in de houdingen te blijven. Die minispiertjes trainen we niet tijdens een sessie bootcamp of het wekelijkse uurtje in de sportschool. Maar no worries, het went vanzelf. En dan wordt het verslavend…

Wie geef ik op?

Die buurvrouw is dus welkom, mits die buurvrouw van een beetje uitdaging houdt. Poweryoga is voor mensen die niet bang zijn om iets nieuws te proberen, die durven te falen, te vallen en weer opkrabbelen. Die KEI-hard om zichzelf lachen als het niet zo lekker gaat en voor alle mensen die het geen hol kan schelen dat de houdingen niet meteen moeders mooiste zijn. Stap voor stap komt dat namelijk vanzelf!

Oké Kitty, maar wat maakt Poweryoga dan zo leuk?

Ik ben verslaafd! Na een dag hard werken ontspan ik namelijk niet van een yogales waarin ik gekieteld word met lieve woorden en in slowmotion van houding naar houding beweeg. Ik kick op het gevoel dat ik “toch weer iets gedaan heb” aan het eind van de les. Dat vind ik in de poweryoga. Mooi meegenomen: ik word er sterker van zonder meteen een halve bodybuilder te worden. Kracht en flexibiliteit blijken voor mij de ideale combinatie voor een mooi en gezond lichaam.

Herken jij jezelf in dit verhaal? En wil je het eens proberen? Check dan snel de actie! 3x een les poweryoga voor maar €15,-. Check deze pagina voor meer informatie.

Ohja… Cadeautje. Mijn powerlessen sluit ik altijd af met één of twee yin-houdingen. Dat zijn houdingen die je voor 3 tot 4 minuten vasthoudt en waarin je juist als je spieren mag (moet!) ontspannen, zodat ook jouw weefsel (dat zit ook in je lichaam) op rek komt. Geloof mij, na een uurtje knallen is dat het mooiste cadeau van de dag!

BLIJVEN LEZEN? CHECK HIER MEER BLOGS